Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

10’uncu Hücresel Sinir Bilim Günleri Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

 

Üniversitemiz bu yıl onuncusu gerçekleştirilen Hücresel Siniri Bilim günlerine ev sahipliği yaptı. 28 Nisan 2023 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi’nde başlayan ve üç gün devam eden konferansa yoğun katılım sağlandı.

Bir konferans sunumu, dokuz konuşma ve 19 sözlü sunumu ile gerçekleşen Hücresel Sinir Bilim günlerinin onuncusuna 28 Nisan-30 Nisan 2023 tarihinde Üniversitemiz ev sahipliği yaptı.

Programın açılış konuşmasını yapan Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Yener Yazğan, konuşmasında “Kastamonu Üniversitesinde göreve başladıktan sonra, Hücresel Sinir Bilim gurubu olarak 6 ayda bir gerçekleştirdiğimiz ancak çeşitli nedenlerle uzun süredir ara verdiğimiz ve özlemini duyduğumuz Hücresel Sinir Bilim günleri toplantılarını tekrar canlandırma düşüncesi oluştu bende. Grubumuza üye hocalarımızın da olumlu dönüşleri sonucunda toplantıların onuncusunu Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlemek nasip oldu” ifadelerine yer verdi.

Etkinliğinin ilk konuşması; 28 Nisan 2023 tarihinde İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Ufuk Şakul’un ‘Beynin Kullanım Kılavuzu’ isimli sunumu ile gerçekleştirildi. Etkinliğin ilk gününde Üniversitemiz ve Sivas Cumhuriyet Üniversitelerinden katılan akademisyenler dörder sunum gerçekleştirdi.

Bilim günlerinin ikinci gününde açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal yaptı.

Rektörümüz, konuşmasında Üniversitemiz Tıp Fakültesi bünyesinde ilk defa böyle bir toplantı yapıldığını ve böyle önemli toplantılardan gerek öğrencilere gerekse bilim insanlarına büyük fayda sağlayacağına inandığını dile getirdi. Rektörümüz ayrıca Kastamonu gibi çok çeşitli doğal güzelliklere ve kadim bir kültüre sahip olan şehrin gelecekte de çeşitli Tıp etkinliklerine ev sahipliği yapma isteklerini dile getirdi.

Etkinliğin ikinci gününde ise Ankara TOBB ve Yıldırım Beyazıt Üniversitelerinden yedi katılımcı çalışmalarını sunarken, İstanbul Medipol ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitelerinden dörder, Çorum Hitit Üniversitesinden iki, Kütahya Sağlık Bilimleri, Isparta Süleyman Demirel, Erzurum Atatürk, Konya Selçuk ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitelerinden katılan birer akademisyen çalışmalarını bilim insanlarına aktardı.

Programın son gününde tüm katılımcılar programın sosyal etkinliği çerçevesinde Horma Kanyonu’nu gezdi. Bu gezi sonrasında ise katılımcılar Azdavay Belediyesi bünyesinde bulunan Atlı Turizm Merkezi’nde Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek tarafından ağırlandı ve katılımcılara yöresel yemek ikramları yapıldı.